Griffel Cultuurdag

 

 

Griffel Cultuurdag 2016

Op 15 en 16 februari  stond onze Griffel cultuurdag in het teken van ‘Reis om de wereld’.
Elke klas had een land toegewezen gekregen en er werd de hele dag aan dit land gewerkt. Er werd informatie verteld over het land, er werd geknutseld en in sommige klassen waren zelfs hapjes te vinden. Alle leerkrachten hadden hun best gedaan om er een onvergetelijke dag van te maken.
Een organisatie (Band Event) verzorgde workshops. Zo hadden we een workshop van zang, dans en percussie. Elke klas heeft één workshop bijgewoond die bij het land paste.
Aan het einde van de dag hebben we per locatie een optreden verzorgd en kwamen alle landen bij elkaar. Alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes waren uitgenodigd om te komen kijken. 
Er was muziek, dans, enthousiaste kinderen en blij publiek! Tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

Griffel Cultuurdag 2015:
'de Gouden Griffel, dat ben ik'


Onze jaarlijkse Griffelcultuurdag zal gehouden worden op maandag 2 februari voor de locatie Gouden Griffel en op dinsdag 3 februari voor de locatie Zilveren Penseel. Het thema van de dag is ‘de Gouden Griffel, dat ben ik!’. Alle kinderen gaan de hele dag zelfportretten schilderen, boetseren, collages maken, schetsen en kunst bekijken. De lessen worden gegeven door de eigen leerkracht en er zijn workshops die door kunstdocenten worden aangeboden.


Expositie op kijkochtend:
Aan het eind van de Griffelcultuurdag gaan de kinderen elkaars werk bekijken en vertellen over hun eigen werk. U bent als ouder van harte welkom om de volgende ochtend naar de expositie te komen en het werk van de kinderen te komen bewonderen tijdens de kijkochtend. De kijkochtend op de Gouden Griffel is dus op dinsdag 3 februari van 8.20 uur tot 8.50 uur en de kijkochtend op het Zilveren Penseel op woensdag 4 februari van  8.30 uur tot 9.00 uur.
Griffel Cultuurdag 2014:
lipdup

Het zit er op! Na twee dagen hard werken hebben we op beide locaties het resultaat bereikt, namelijk onze eigen lipdub! De organisatie die de lipdub heeft begeleid en alle leerkrachten zijn trots op alle leerlingen. Zoals we al eerder vermeld hadden, komt de lipdub op de (vernieuwde) website van De Gouden Griffel.

Omdat er muziekrechten aan zijn verbonden mag het filmpje niet op Youtube of op Facebook komen. Hij komt alleen op de site van de school en de site van de organisatie: www.filmopschool.nl. De filmpjes worden wel op YouTube afgespeeld, en zijn afgeschermd voor publiek zodat ze alleen via deze site toegankelijk zijn.
Wij wensen jullie alvast veel kijkplezier!

De cultuurcommissie.
 

 

Gouden Griffel - Mainstreet
Zilveren Penseel - Lachen