Nieuwsbrief van R.K. Basisschool De Gouden Griffel | jaargang 2017 / 2018 | 2 juli | nummer 20 | archief

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Het laatste Griffelnieuws van dit schooljaar! Dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. Wij zijn bezig met de laatste loodjes zoals het wenuurtje, de rapporten, de optionele tien minuten gesprekken, het uitglijden van de oudste kleuters naar groep 3, de afscheidsmusical, etc. Vrijdag 13 juli start voor de kinderen de zomervakantie. Het team heeft op 13 juli een teambijeenkomst om het schooljaar te evalueren en alvast vooruit te kijken naar het schooljaar 2018-2019. Vanaf volgend schooljaar zal het Griffelnieuws 1 keer per maand verschijnen i.p.v. 1 keer per twee weken.

 

De afgelopen periode hebben een aantal collega’s een andere baan gevonden binnen of buiten de Laurentius Stichting. Er zijn heel veel banen en erg weinig leerkrachten. Voor leerkrachten is er nu veel te kiezen. Collega’s maken nu de keus om dichter bij huis te werken, gaan voor een nieuwe functie  of zoeken de uitdaging, na jaren op de Gouden Griffel, op een andere school. Dit betekent dat wij opnieuw naar de groepsbezetting van de leerkrachten hebben gekeken en er een aantal wijzigingen zijn ontstaan in het totaal plaatje. In dit Griffelnieuws vindt u een nieuw overzicht van de groepsbezetting. Door de behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt hebben wij niet alle vacatures voor de zomervakantie kunnen vervullen. Dit betekent dat wij na de zomervakantie  met een aantal uitzendkrachten zullen starten en na de zomervakantie opnieuw zullen starten met het werven van nieuwe collega’s.

 

Vanuit de gelden van het werkdrukakkoord hebben wij twee collega’s  aangenomen:

 

Op De Gouden Griffel is dit Mandy Jansen. Mandy vervangt nu tot de zomervakantie Romy in unit 1bG. Na de zomervakantie zal Mandy van maandag tot en met donderdag als onderwijsassistent bij ons aan de slag gaan.

 

Op het IKC hebben wij Michael Duncker aangenomen voor deze functie. Het team heeft ervoor gekozen om de onderwijsassistenten een deel van onze jaarlijkse activiteiten (Sinterklaas, Pasen, etc.) te laten organiseren en coördineren onder begeleiding van een leerkracht. De grootste taak die de onderwijsassistenten hebben is het ondersteunen van de leerkrachten in de klas. Er wordt een rooster gemaakt zodat elke leerkracht regelmatig een dag de beschikking heeft over de onderwijsassistent. De leerkracht bepaalt of de onderwijsassistent met groepjes kinderen werkt, toetsen afneemt of bijvoorbeeld de groep overneemt.

 

Wij nemen binnenkort afscheid van de volgende collega’s: Floor (unit 1aG) en Melanie (unit 2b) zijn verhuisd en hebben een baan dichter bij huis gevonden. Jason (unit1d) blijft bij de kinderopvang werken maar moet ook zijn LIO stage lopen. Marieke Hulst (unit 1cG) en Cynthia van der Heijden hebben een nieuwe uitdaging gevonden op een andere school van de Laurentius Stichting en Hester van Waart (unit 2a) is geslaagd voor de schoolleidersopleiding en wordt adjunct-directeur op de Jozefschool in Nootdorp. Wij vinden het heel jammer dat wij afscheid moeten nemen van deze zeer gewaardeerde collega’s maar wensen en gunnen hen natuurlijk deze mooie kansen.

 

Baby nieuws

Juf Romy en haar partner Matthew zijn woensdag 27 juni de trotse ouders geworden van hun zoon Senn. Romy en Senn maken het prima. Wij wensen Romy en Matthew heel veel geluk met Senn en hopen dat Romy van een heerlijk zwangerschapsverlof kan genieten. Romy verwachten wij rond 1 november terug.

 

Juf Marcella heeft na de zomervakantie zwangerschapsverlof want zij en haar partner Justin verwachten eind augustus hun eerste kindje. Wij wensen Marcella alvast een fijn verlof toe. Wij verwachten Marcella na de kerstvakantie terug.

 

Opleiden in de school

Met ingang van het nieuwe schooljaar is De Gouden Griffel een opleidingsschool. Dit betekent dat er meer Pabo studenten op onze school stage zullen lopen en dat zij ook frequenter op school zullen zijn om meer praktijkervaring op te doen. De leerkrachten zullen een drietal bijeenkomsten volgen waarbij zij door een  Pabo stagebegeleider worden gecoacht in het “beter opleiden” van de studenten. Juf Claire wordt opleidingscoördinator op onze school. Zij zal, naast haar werk in de klas en haar unitcoördinator werkzaamheden, de leerkrachten en studenten begeleiden. Wij hopen op deze manier meer studenten aan ons te binden die graag bij ons willen werken.

 

Nieuwe leerlingen

Wij heten de volgende kinderen van harte welkom bij ons op school:

In unit 1a bij juf Yvonne is dit Kate Nolte. In unit 1b bij juf Marcella is dit Isolde van Wijk. In unit 1c bij juf Marloes en juf Laura zijn dit Laurens Boon en Charlotte v.d. Mandele. In unit 1cG bij juf Marieke en juf Kristina  zijn dit Bella Ramekers en Anne Ruitenberg. In unit 1d bij juf Mariëlla en meester Jason zijn dit Matthijs Draaisma, Ryan Vonk, Lola Fee Hijdra en Floris Lemmens.

Wij wensen Kate, Isolde, Laurens, Charlotte, Bella, Anne, Matthijs, Ryan, Lola Fee en Floris een heel fijne en leerzame tijd op De Gouden Griffel.

 

Afscheid groep 8

Wij nemen afscheid van onze groep 8 leerlingen. Woensdag 11 juli is hun laatste schooldag. Zij kunnen dan van de zomervakantie genieten en uitkijken naar hun volgende stap: het voortgezet onderwijs.

 

Wij wensen de volgende kinderen heel veel succes op het voortgezet onderwijs:

Huub, Floortje, Micky, Marije, Jordi, Anne-Claire, Britt, Kayleigh, Tijs, Evy en Josefien uit unit 4aG.

Lisa, Elise, Quentin, Gaby, Daan, Sofie, Emilie, Charlotte, Luke, Tygo, Jari en Jente uit unit 4bG.

IJsbrand, Livia, Mischa, Emma, Loïs, Fred, Jasmijn, Sebastian, Wijnand en Viggo uit unit 4a.

Charlotte, Jaydon, Ilayda, Yuri, Yana, Michelle, Taha, Lisanne, Elena en Dianne uit unit 4b.

Lisa, Fleur, Noa, Alexander, Sophie, Koen, Kai, Thomas, Pien, Manon, Myrthe en Anna uit unit 4c.

 

Avond4daagse

Afgelopen week hebben heel veel kinderen van De Gouden Griffel meegelopen met de avond4daagse. Heel knap en gezellig dat zoveel kinderen hieraan mee hebben gedaan. En wat zagen zij er prachtig uit in de nieuwe feloranje schoolshirts. Dank jullie wel  ouders van de ouderraad, voor de goede organisatie en de aanschaf van deze mooie, opvallende shirts.

 

Nieuws van onze taalspecialist Mirjam Veltman

Het lezen in de zomervakantie!

Het blijven lezen is erg belangrijk in de zomervakantie, om te voorkomen dat het leesniveau achteruit gaat. 

Uw kind krijgt voor de zomervakantie een meetlint mee naar huis. Voor iedere bladzijde die ze lezen, mogen ze een centimeter kleuren op het meetlint. Het meetlint wordt na de zomervakantie weer mee naar school genomen, zodat we kunnen zien hoeveel bladzijden er gelezen zijn!

 

Groepsbezetting 2018-2019

 

De kinderen van instroomgroep unit 1cG worden verdeeld over de andere twee units 1. Waarschijnlijk zullen wij per 1 december 2018 weer een nieuwe instroomgroep op de GG opstarten.

 

GG

 

 

Unit 1aG

Miranda Bronstring

Fulltime

Unit 1bG

Tessa  van Tuijl (uitzendkracht)

Manon Roos

Romy Vinkestijn vanaf november

Vacature vanaf november

Ma. Di. Wo. Do.

 

Vr.

Di. Wo. Do.

 

Ma. Vr.

Unit 1cG

Vacature per 1 december 2018

 

Unit 2aG

Mirjam Veltman (gaat meer werken)

Kristina Molendijk (tot december)

Ma. Di. Do. Vr.

 

Wo.

Unit 2bG

Mischa Koops (uitzendkracht)

Fulltime

Unit 2/3 cG

Cynthia van der Staaij

Fulltime

Unit 3aG

Marieke van Oudheusden

Fulltime

Unit 3bG

Rob Woning

Lennart van der Meulen

Di. Wo. Do. Vr.

Ma.

Unit 4aG

Jelle Uringa

Sandra Merbis

Ma. Di. Do. Vr.

Wo.

Unit 4bG

Anouk Gräffner

Fulltime

Adjunct-directeur

Aukje Keilholz

Ma. Di .Wo. Vr.

Intern Begeleider

Tamara Vink

Ma. Di. Do.

Admistratief medewerkster

Rebecca van den Boogert

Ma. Di.

Conciërge

Ton van der Kuil

Wo. ochtend. Do. Vr.

Onderwijsassistent

Mandy Jansen

Ma. Di. Wo. Do.

RT en kindercoach

Jacqueline Wielens

Ma. Di.

ICT coördinator

Ingrid Ficken

Do.

Facilitair medewerkster

Astrid Kuijper

Ma. Di. Do. Vr.

Directeur

Yvonne van der Heijden

Ma. middag Do. Vr. om de week

 

IKC

 

 

Unit 1a

Kelly de Bruijn

Yvonne van der Sman

Ma. Di.

Wo. Do. Vr.

Unit 1b

Shalini Hindori (Uitzendkracht)

Yvonne van der Sman

Marcella Kester (na de kerst)

Vacature na de kerst

Ma. Wo. Do. Vr.

Di.

Ma. Di. Wo.

Do. Vr.

Unit 1c

Marloes Kamerling

Laura Lopes

Ma. Di. Wo.

Do. Vr.

Unit 1d

Mariëlla Seijffers

Kristina Molendijk

Ma. Di. Wo.

Do. Vr.

2a

Claire Erkelens

Joyce van Paassen

Ma. Di. Wo. om de week

Wo. om de week Do. Vr.

2b

Kim van Steenbergen

Fulltime

2c

Chantal Crijnen

Fulltime

3aG

Mark Derwort

Fulltime

3bG

Linda Geers

Fulltime

3cG

Heidi Melgers

Lennart van der Meulen

Ma. Di. Do. Vr.

Wo.

3d

Ingrid Ficken

Lennart van der Meulen

Ma. Di. Wo.

Do. Vr.

4a

Margriet Kop

Linsey Elgershuizen

Ma. Di. Vr.

Wo. Do.

4b

Lisa van der Windt

Linsey Elgershuizen

Ma. Di. Wo. Do.

Vr.

4c

Lisa Hoogendijk

Sandra Merbis

Ma. Di. Wo.

Do. Vr.

Adjunct-directeur

Gaby d’Haans

Ma. Di. Do. Vr.

Intern begeleider

Tamara Brust

Ma. Di. Do.

Administratief medewerkster

Rebecca van den Boogert

Wo. Do. Vr.

Conciërge

Ton van der Kuil

Ma. Di. Wo middag

Onderwijsassistent

Michael Duncker

Fulltime

RT en kindercoach

Jacqueline Wielens

Ma. Di.

ICT coördinator

Ingrid Ficken

Do.

Facilitair medewerkster

Astrid Kuijper

Ma. Di. Do. Vr.

Directeur

Yvonne van der Heijden

Ma ochtend Wo. Vr. om de week

 

Stichting Jarige Job

De ouderraad heeft de suggestie gedaan om de stichting Jarige Job te ondersteunen. Wij vinden dit een goed initiatief en doen graag mee. In de bijlage vindt u informatie wat dit voor ons traktatiebeleid voor de leerkrachten betekent. Wij hopen dat u hier allemaal aan mee wilt doen!

 

Informatieavond nieuwe stijl

Donderdagavond 6 september 2018 staat de jaarlijkse informatieavond gepland. Komend schooljaar pakken wij dit iets anders aan.

 

De informatieavond vindt alleen plaats op de locatie IKC.

 

De avond bestaat uit twee ronden: eerste ronde van 19.30-20.00 uur en de tweede ronde van 20.15-20.45 uur. U kunt kiezen om algemene informatie te horen over  een bepaalde unit of u kunt er voor kiezen een workshop te volgen. Er zullen verschillende workshops worden aangeboden waaruit u kunt kiezen, bijvoorbeeld Snappet, leren lezen, Jeelo, VO informatie, etc. In het eerste Griffelnieuws van het nieuwe schooljaar , maandag 27 augustus, informeren wij u verder. Noteert u alvast 6 september in uw agenda?

 

Nieuws van onze eigen kinderopvang

Bouw, Bouw, Bouwdag!

Maandag 25 juni was er op onze school een studiedag. Dat maakte dat de kinderen de hele dag onder de hoede van de BSO vielen. Eén ideale gelegenheid om een dag mooi in te vullen. In samenwerking met het bouwbedrijf Dijkshoorn – infra BV projectontwikkelaars hebben we een dag vol activiteiten neergezet. De hele dag stond in het thema “wat ligt er allemaal in de grond” De kinderen kregen uitleg over de riolering, kabels en leidingen. Ook mochten ze in een trekker en hebben we gegeten in een echte bouwkeet. Als blijvende herinnering hebben alle kinderen een stoeptegel geverfd die nu onderdeel van de stoep zijn. En kunnen met trots bewonderd worden!

In de middag mochten de kinderen zelf experimenteren met bouwen. Zo bouwden zij een brug van papier of een huis van suikerklontjes.

Al met al een onwijs leuke en leerzame dag!! Bouw, Bouw, Bouwdag!

 

Kijkochtenden 2018-2019

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 zullen er 5 kijkochtenden per schooljaar plaatsvinden. In verband met de parkeerdrukte zullen wij de kijkochtenden voor het IKC verdelen in een ochtend voor unit 1 en unit 4 en een ochtend voor unit 2 en unit 3. Voor de GG blijven de kijkochtenden op een moment.

Aanstaande woensdag is de laatste kijkochtend op de GG van 8.30-8.45 uur.

 

Belangrijke data

 

Woensdag 4 juli:                            

Kijkochtend GG van 8.30-8.45 uur

 

Donderdag 5 juli:                           

De nieuwe adjunct-directeur van de GG, Aukje Keilholz, is aanwezig

 

Donderdag 12 juli:                        

Start zomervakantie op de GG om 15.00  en op het IKC om 15.15 uur

 

Maandag 27 augustus:                

Start nieuwe schooljaar

 

Donderdag 6 september:           

Informatieavond op één locatie (GG)