Nieuwsbrief van R.K. Basisschool De Gouden Griffel | jaargang 2017 / 2018 | 9 april | nummer 15 | archief

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Hopelijk zet het voorjaarsweer door en kunnen wij genieten van een paar mooie lentemaanden! Het paasfeest van donderdag 29 maart was erg gezellig met een heerlijke brunch! Wij bedanken de ouders die de school in paassfeer hebben gebracht en alles ook weer hebben opgeruimd! Het paasweekend duurde voor de kinderen een dagje langer i.v.m. onze studiedag op dinsdag 3 april.

 

Deze studiedag stond in het teken van onze jaardoelen: er is gekozen voor een nieuwe methode die onze kernconcepten m.i.v. van het nieuwe schooljaar zal vervangen. De nieuwe methode Jeelo sluit beter aan bij het onderwijs van de toekomst. Wanneer u nieuwsgierig bent,  kunt u alvast een kijkje nemen op de website van Jeelo.nl. Daarnaast hebben wij het werken met Snappet geëvalueerd. De leerkrachten van unit 2 t/m 4 hebben een masterclass gevolgd over begrijpend lezen (nieuwsbegrip XL) en de leerkrachten van unit 1 hebben een workshop gevolgd over “Spelen en leren in de hoeken”. Een gevarieerde studiedag!

 

Vertrek Anke

Met heel veel plezier ben ik sinds januari 2017 werkzaam op de Gouden Griffel. Onlangs kwam er een, voor mij hele interessante, vacature voorbij als regiomanager bij Snappet. Deze kans wilde ik niet laten lopen, met als gevolg dat ik per 1 juni deze functie mag gaan vervullen bij Snappet. Binnenkort zal de sollicitatieprocedure starten om met ingang van het nieuwe schooljaar een geschikte opvolger te vinden. Tot de zomervakantie zullen Yvonne en Gaby de taken overnemen.

Groet,

Anke Beekman

 

Snappet

We zijn dit jaar volop de mogelijkheden van Snappet aan het ontdekken. Ook de werkhouding, het schrijven en het voldoende bewegen verliezen we hierbij niet uit het oog. Volgend schooljaar starten we met een nieuwe schrijfmethode waardoor er in de klassen meer aandacht komt voor het schrijfonderwijs. We hebben tijdens de studiedag van 3 april met elkaar afgesproken dat we een fysiotherapeut gaan uitnodigen die ons als team kan vertellen wat de beste houding is voor het werken met een tablet en waar we alert op moeten zijn. Daarnaast zijn we er met elkaar mee bezig om de kinderen tussen de lessen door middels energizers, braingym of andere korte oefeningen voldoende te laten bewegen.

 

Koningsspelen unit 1 en 2

Op woensdag 25 april hebben unit 1 en 2 “Yes ik ben gezond” sportdag. De kinderen doen in groepjes spelletjes rondom de school. Ze worden begeleid door kinderen uit unit 4. Het is fijn als de kinderen in (sportieve) kleding naar school komen, zodat zij zich makkelijk kunnen bewegen. Een extra vest is fijn wanneer het waait. We gaan smoothies maken. Zou u uw kind hiervoor 2 soorten fruit willen meegeven. Dit fruit zal gedeeld worden met anderen. Een extra flesje water is tijdens de sportdag heel fijn. Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

De sportdagcommissie unit 1 en 2

 

Bag2school

De Bag2school actie heeft € 420, 30 opgeleverd! Wij hebben 1401 kilo opgehaald. Dit is 150 kilo meer dan de vorige keer. Hartelijk dank voor uw bijdrage. De ouderraad zal het geld goed besteden!

Binnengekomen nieuws

 

KOKEN EN COACHEN MET KINDEREN

 

Een mix van Jill, Taarten van Abel en Cup Cake Cup.

 

Kookt jouw kind weleens over? Komt de stoom hierdoor uit jouw oren? Wil jij het beste recept voor meer rust, liefde en harmonie?

 

Geef jouw zoon of dochter dan op voor het nieuwe Kinderkookcoach-traject*****

 

Voor wie: Voor alle gevoelige en wijze kinderen die veel ouder lijken en die weleens vastlopen op school of thuis. Van 6 tot 16 jaar.

 

Wat is het: Een aantal effectieve coachsessies en koken in een. Door het kneden en mengen verwerken kinderen prikkels van de drukke dag en kunnen ze beter ontspannen. Je gaat apart met mij, dus niet in een groep, de leukste hapjes en drankjes maken. Ondertussen leer je in de keuken hoe je in je kracht kan staan. Of meer zelfvertrouwen te krijgen.

 

Denk aan een High Fris Tea, een taart waar jij blij van wordt of een smash-cake. Maar ook mooie zwanensoezen of een soort familie-opstelling met zelfgebakken koekjes of hartige hapjes. Met liefde gemaakt. Kinderen mogen zelf ook aangeven wat zij willen maken en wat bijvoorbeeld bij hun emotie past op dat moment. Of wat hun helpt voor meer geluk. Het wordt superleuk! Ouders en broers of zussen mogen een keer meedoen voor een betere band.

 

Keuzemenu: Je kunt kiezen uit een 3-sterren, 4-sterren of 5-sterren traject. Een op maat gemaakt menu.

 

Interesse: Kijk voor meer informatie op www.dolfijnjezelfzijn.nl of bel of mail naar Nienke: 06-41420085 of info@dolfijnjezelfzijn.nl Kijk voor een leuke video op https://www.facebook.com/dolfijnjezelfzijn

 

Programma kijkochtend

Unit 1:  Met sprongen vooruit (rekenspel)

Unit 2:  Trefwoord (catechese)

Unit 3:  kernconcept presenteren

Unit 4:  Nieuwskring

 

Belangrijke data

 

Dinsdag 17 april        

Eerste dag Entree Toets (groep 8)

 

Woensdag 18 april

Tweede dag Entree Toets (groep 8)

 

Donderdag 19 april

Laatste dag Entree Toets (groep 8)

Kijkochtend IKC (8.45-9.00 uur)

 

Maandag 23 april

Griffelnieuws 16

 

Woensdag 25 april   

Sportdag unit 1 en unit 2

 

Donderdag 26 april

Kijkochtend GG (8.30-8.45 uur)